Собака в домі: як позбутися неприємного запаху

Навіть у найвідданіших прихильників собак інколи здають нерви і вони не в змозі миритися з тим неприємним запахом, який надійно поселився в їхній оселі відразу після появи чотирилапого друга.
І хоч позбавитися запаху тварини назавжди і повністю нереально, та є кілька порад, дотримання яких допоможе зробити його ледь помітним.
Отож, що потрібно робити.
Регулярно мийте собаку
Для того щоб ваш будинок приємно пахнув, насамперед потрібно ретельно слідкувати за гігієною улюбленця. Адже брудна шерсть є однією з основних причин її стійкого запаху.
Перевірте стан здоров’я тварини
Якщо навіть після купання ваш собака все ще погано пахне, це може бути спричинене медичними причинами. Це може бути інфекція, подразнення шкіри, бактерії або ще щось. Обов'язково сходіть до ветеринара.
Тримайте підлогу в чистоті
Щоб у вашому будинку більше так сильно не пахло собакою, регулярно мийте підлогу. Отже, візьміть мітлу та швабру і приготуйтеся боротися із брудом. Не забудьте пропилососити килими, щоб усунути всю собачу шерсть.
Тримайте меблі в чистоті
Якщо вашому вихованцю дозволено лежати на дивані, тримайте меблі накриті покривалом, бо його чистити легше, ніж весь диван. Якщо, незважаючи ні на що, в нього проникає запах собаки, просте і нетоксичне рішення – регулярно обприскувати його оцтом.
Тримайте меблі для домашніх тварин у чистоті
Приберіть за своїм собакою і вимийте все, до чого він торкається, включаючи кошик. Прибирайте місця, де лежить собака не рідше ніж раз на тиждень. Також періть іграшки вашого вихованця.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment